Recept
« Terug naar recepten
Eenvoudige quiche met prei
PT50M
Eenvoudige quiche met prei
Een heerlijk eenvoudige quiche met prei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
PH
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eenvoudige quiche met prei te bereiden
1. Snijd de prei, de look en de uien fijn. Stoof deze in een diepe antikleefpan samen met de spekblokjes. Gaar het geheel tot zolang je zelf wil (beetgaar, gaar, krokant...).
Kruid naar smaak met wat kerriepoeder en peper. Laat afkoelen.
2. Klop de eieren en het eigeel met de melk en de room op. Kruid dit mengsel goed met voldoende peper en zout. Verwarm de oven tot 180°C.
3. Leg het bladerdeeg in een ronde lage bakvorm (ø 23-27 cm) met het bakpapier erbij. Druk de randen wat aan en snijd het overtollige deeg langs de randen weg. Doe er de groenten en het spek in, het eimengsel en bestrooi goed met kaas (emmenthaler, gruyère, parmezan, ... wat je maar wil).
4. Bak de quiche gedurende 35 à 40 minuten in de oven.
5. Serveer warm met een slaatje, een gekookt aardappeltje of brood of frietjes of ...
Kruid naar smaak met wat kerriepoeder en peper. Laat afkoelen.
2. Klop de eieren en het eigeel met de melk en de room op. Kruid dit mengsel goed met voldoende peper en zout. Verwarm de oven tot 180°C.
3. Leg het bladerdeeg in een ronde lage bakvorm (ø 23-27 cm) met het bakpapier erbij. Druk de randen wat aan en snijd het overtollige deeg langs de randen weg. Doe er de groenten en het spek in, het eimengsel en bestrooi goed met kaas (emmenthaler, gruyère, parmezan, ... wat je maar wil).
4. Bak de quiche gedurende 35 à 40 minuten in de oven.
5. Serveer warm met een slaatje, een gekookt aardappeltje of brood of frietjes of ...
Mijn kookverhaal (Willy Delcart)
de hoeveelheid prei, ui, groenten, spekblokjes ... bepaal je een beetje zelf. alles naargelang de pan, de bakvorm...