Recept
« Terug naar recepten
Effiloché van wild konijn met chocolade
PT120M
Effiloché van wild konijn met chocolade
Een heerlijk effiloché van wild konijn met chocolade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Effiloché van wild konijn met chocolade te bereiden
Schil wortel en ui en snij ze in stukken. Doe ze in een stoofpan met de wijn, het kruidentuiltje, de geperste knoflook, de jeneverbessen en de kruiden, en breng het geheel aan de kook. Flambeer en laat vervolgens 15 min. inkoken op een middelmatig vuur. Verwijder de groenten. Bak de stukken konijn en de groenten goudbruin in 2 eetlepels olie met wat peper en zout. Bestrooi met bloem, voeg zout en peper toe en giet er vervolgens de gezeefde marinade bij en voldoende warm water om alle stukken te bedekken. Breng het geheel aan de kook, roer om, dek af en laat 1,5 u. op een laag vuur sudderen. Haal de stukken konijn uit de pan en ontbeen het vlees. Rafel het vlees vervolgens uit. Voeg het opnieuw toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook, schep om en laat de saus 15 min. indikken op een middelmatig vuur. Rasp de chocolade erover en vermeng met de saus. Dit gerecht wordt heet gegeten.
Elise zegt:
Ik ga het zaterdag maken en zit met 2 dingen: wat bedoel je met een kruidenbuiltje en kan ik ook gewone olijfolie gebruiken i.p.v. arachideolie?
En flamberen? Wastata?