Recept
« Terug naar recepten
Egyptische bataat pudding
PT75M
Egyptische bataat pudding
Een heerlijk egyptische bataat pudding recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Esther's homepage
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Egyptische bataat pudding te bereiden
Zet de bataten op met water en kook ze in 20 minuten gaar.
Giet ze af en stamp ze fijn met boter.
Roer er honing, nootmuskaat en gember door.
Klop de eieren los met melk, en roer ze door het aardappelmengsel.
Schep het in een ingevette ovenschaal en strooi de dadelstukjes erover.
Bak de pudding circa 45 minuten in een matig warme oven bij een temperatuur van 175º C tot hij stevig is.
Warm serveren met room.
Giet ze af en stamp ze fijn met boter.
Roer er honing, nootmuskaat en gember door.
Klop de eieren los met melk, en roer ze door het aardappelmengsel.
Schep het in een ingevette ovenschaal en strooi de dadelstukjes erover.
Bak de pudding circa 45 minuten in een matig warme oven bij een temperatuur van 175º C tot hij stevig is.
Warm serveren met room.
annekoken zegt:
;)