De ovenschotel is vegetarisch, maar ook heel lekker is met gebakken spekreepjes.
Wil je liever een magere versie? Gebruik dan kwark in plaats van crème
fraîche.
Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde groenteovenschotel lekker vegetarisch
PT20M
Gegratineerde groenteovenschotel lekker vegetarisch
Een gemengde groente ovenschotel bestaande uit worteltjes, doperwten en aardappelschijfjes overgoten met een romige saus en gegratineerd met kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde groenteovenschotel lekker vegetarisch te bereiden
- Aardappelen schillen, wassen, in plakjes van plm. 1 cm snijden en in water met zout gaar koken.
- Uitlekken in een vergiet.
- Worteltjes schoonmaken, in schuine plakjes van plm. 2 cm snijden. Worteltjes in water met wat zout beetgaar koken.
- Laatste 2 minuten de bevroren doperwten toevoegen en heel even meekoken. Doperwten en worteltjes goed laten uitlekken in een vergiet.
- Meng de aardappelplakjes en de groenten door elkaar. Verdeel ze in een ovenschaal.
- Klop de eieren met de crème fraîche door elkaar. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer er eventueel wat gehakte peterselie erdoor.
- Giet de eieren met crème fraîche over de aardappelplakjes en de groenten. Strooi de geraspte kaas erover.
- Zet de schaal plm. 30 – 40 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte) tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.