Als je weinig tijd hebt en toch een verantwoorde maaltijd op tafel wilt zetten is dit een heerlijke ovenschotel.
Beetje komkommersalade ernaast en je hebt lekker gegeten.
Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde aardappelovenschotel met worteltjes, doperwten, prei en braadworstballetjes
PT20M
Gegratineerde aardappelovenschotel met worteltjes, doperwten, prei en braadworstballetjes
Dit is een hele gemakkelijke ovenschotel. De aardappel, wortel en doperwten worden samen gekookt. De balletjes zijn van ontvelde braadworst gemaakt en even voorgebakken met de prei. Alles in de oven en dan smullen maar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde aardappelovenschotel met worteltjes, doperwten, prei en braadworstballetjes te bereiden
- Aardappelschijfjes samen met de wortelschijfjes in water met een verkruimelde kruidenbouillontablet 10 tot 12 minuten koken tot ze gaar zijn.
- Twee minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten eraan toevoegen.
- Alles in een vergiet goed laten uitlekken.
- Ondertussen het vel van de braadworstjes verwijderen en van het worstvlees kleine balletjes vormen. Olie verhitten in een koekenpan en hierin de braadworstballetjes bruin bakken. Preireepjes even meebakken.
- Meng de aardappelen, groenten en braadworstballetjes en de helft van de geraspte kaas door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout eraan toe. Doe alles in een ovenschaal.
- Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen en zet de schaal in een op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.