Recept
« Terug naar recepten
Ei-kevertjes
PT20M
Ei-kevertjes
Een heerlijk ei-kevertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
131
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit : De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ei-kevertjes te bereiden
De eieren koken gedurende 10 minuten en laten schrikken in koud water.
Onderaan, in de lengte, een plakje wegsnijden.
De tomaat in vieren snijden en de zaadjes verwijderen. Langs de kroonzijde in elk partje een V-vormige insnijding van 2 tot 3 centimeter maken. Deze partjes over de eieren leggen. Met een rietje rondjes duwen uit het afgesneden eiwit en op de lieveheersbeestjes schikken.
Een tweede keversoort maken met witloofblaadjes. Ze per 2 als vleugels op de resterende eieren schikken.
Elke kever krijgt 2 bieslookantennes.
Een tomatenvinaigrette maken. Het tomatenvlees in kleine stukjes snijden en het sap zeven. De mosterd met de azijn roeren en langzaam de olie bijvoegen. Vervolgens de tomatenstukjes, het tomatensap en het gehakte bieslook toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.
Op een mooie ronde schaal wat saus gieten en hierop de kevertjes schikken. Afwerken met enkele blaadjes sla.
Onderaan, in de lengte, een plakje wegsnijden.
De tomaat in vieren snijden en de zaadjes verwijderen. Langs de kroonzijde in elk partje een V-vormige insnijding van 2 tot 3 centimeter maken. Deze partjes over de eieren leggen. Met een rietje rondjes duwen uit het afgesneden eiwit en op de lieveheersbeestjes schikken.
Een tweede keversoort maken met witloofblaadjes. Ze per 2 als vleugels op de resterende eieren schikken.
Elke kever krijgt 2 bieslookantennes.
Een tomatenvinaigrette maken. Het tomatenvlees in kleine stukjes snijden en het sap zeven. De mosterd met de azijn roeren en langzaam de olie bijvoegen. Vervolgens de tomatenstukjes, het tomatensap en het gehakte bieslook toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.
Op een mooie ronde schaal wat saus gieten en hierop de kevertjes schikken. Afwerken met enkele blaadjes sla.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marja zegt:
panterbaas zegt:
remco zegt:
ik heb dit gemaakt en het was heerlijk:p;):o:?