KookJij

Ei met Tomaat

Een heerlijk ei met tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ei met Tomaat te bereiden

Snijd de tomaten in blokjes +/- 3 cm, doe ze in de pan en laat ze 5 tot 10 minuten op een laag vuurtje staan.

Voeg vervolgens de eieren, peper en zout toe. Roer het goed door elkaar totdat het ei gestold is.

Laat het nog 5 minuten opstaan totdat het vocht is verdampt.

Schep het mengsel op een sneedje witbrood, voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe.

Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

David

David zegt:
De eieren 5 minuten laten opstaan is een vreemd advies. Dit gerecht is een roerei, en zoals bij elk roerei dienen de eieren slechts seconden in de pan te zitten. Oftewel, haal de eieren er direct uit zodra ze niet langer vloeibaar zijn. Laat ze niet "garen". Dit komt de smaak en textuur absoluut niet ten goede.
Anna

Anna zegt:
Waar ken ik dit van? ;)
lies

lies zegt:
het is heel erg lekker

Onbekend zegt:
ook erg lekker met basilicum erbij en stukjes feta bij de tomaat...ff laten smelten..mmmhzzz
maria

maria zegt:
dit recept maak ik al heel lang maar dan ook nog wat uien erbij bakken en soms ook nog wat gerookte spekjes erbij heerlijk.