KookJij

Eieren en cocotte overbakkem met

Een heerlijk eieren en cocotte overbakkem met recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: geert
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eieren en cocotte overbakkem met te bereiden

Smeer de ovenschaaltjes goed in met de boter.
U kunt op de bodem van de vuurvaste schaaltjes bijvoorbeeld een stukje gekookte kip, krab of ontbijtspek leggen voor het ei wordt toegevoegd.
Breng de room aan de kook en voeg hier de versgemalen peper en zout aan toe.
Giet de room in de schaaltjes en voeg per schaaltje een ei en een klein klontje boter toe.
Bestrooi dit met de nagelkaas.
Zet de schaaltjes, in een grotere ovenschaal waar een laagje water in staat (i.v.m. verbranden), in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Laat de gevulde schaaltjes gedurende 5-8 minuten in de oven bijna gaar worden (de dooier moet nog zacht zijn).
Bestrooi met peterselie en serveer met een kleine lepel en repen warme toast.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst