Recept
« Terug naar recepten
Eieren en cocotte overbakkem met
PT30M
Eieren en cocotte overbakkem met
Een heerlijk eieren en cocotte overbakkem met recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
geert
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eieren en cocotte overbakkem met te bereiden
Smeer de ovenschaaltjes goed in met de boter.
U kunt op de bodem van de vuurvaste schaaltjes bijvoorbeeld een stukje gekookte kip, krab of ontbijtspek leggen voor het ei wordt toegevoegd.
Breng de room aan de kook en voeg hier de versgemalen peper en zout aan toe.
Giet de room in de schaaltjes en voeg per schaaltje een ei en een klein klontje boter toe.
Bestrooi dit met de nagelkaas.
Zet de schaaltjes, in een grotere ovenschaal waar een laagje water in staat (i.v.m. verbranden), in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Laat de gevulde schaaltjes gedurende 5-8 minuten in de oven bijna gaar worden (de dooier moet nog zacht zijn).
Bestrooi met peterselie en serveer met een kleine lepel en repen warme toast.
U kunt op de bodem van de vuurvaste schaaltjes bijvoorbeeld een stukje gekookte kip, krab of ontbijtspek leggen voor het ei wordt toegevoegd.
Breng de room aan de kook en voeg hier de versgemalen peper en zout aan toe.
Giet de room in de schaaltjes en voeg per schaaltje een ei en een klein klontje boter toe.
Bestrooi dit met de nagelkaas.
Zet de schaaltjes, in een grotere ovenschaal waar een laagje water in staat (i.v.m. verbranden), in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Laat de gevulde schaaltjes gedurende 5-8 minuten in de oven bijna gaar worden (de dooier moet nog zacht zijn).
Bestrooi met peterselie en serveer met een kleine lepel en repen warme toast.