Recept
« Terug naar recepten
Eiersalade met gerookte zalm en crème fraîche
PT20M
Eiersalade met gerookte zalm en crème fraîche
Een snel te maken eenvoudige romige buffetsalade. Lekker hartig door de gerookte zalm.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eiersalade met gerookte zalm en crème fraîche te bereiden
- Kook de eieren hard (niet blauw!) en laat ze afkoelen. Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Snij de zalmfilet in kleine stukjes. Bewaar iets voor de garnering.
- Pel de eieren en snij ze in grove stukken. Meng de eieren voorzichtig met de gesnipperde sjalot en de gerookte zalmsnippers.
- Roer de crème fraîche en de remouladesaus door elkaar. Voeg 3 eetlepels peterselie hier aan toe.
- Roer de saus voorzichtig door de eieren. Zorg dat het geen geprakt geheel wordt.
- Proef ! Voeg eventueel nog wat zout, peper of remouladesaus toe.
Leg wat slabladeren op een platte schaal. Verdeel de eiersalade erover en garneer met wat zalmsnippers en peterseli
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Tijdens het buffet waarvoor ik de salade gemaakt had. werd me meermalen gezegd hoe lekker men het vond.