Recept
« Terug naar recepten
Eierschotel met pompoen (Uova zuccate)
PT60M
Eierschotel met pompoen (Uova zuccate)
Een heerlijk eierschotel met pompoen (uova zuccate) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 à 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
De heerlijke Italiaanse Keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eierschotel met pompoen (Uova zuccate) te bereiden
Oven op 200°C.
De pompoen in stukjes snijden en in een pan doen. Bestrooi het met wat zout en voeg 2 à 3 el water toe. Kook de pompoen gaar met het deksel op de pan.
Pureer de pompoen dan met de staafmixer of haal de pompoen door een zeef. Laat de pompoen een beetje afkoelen. Roer dan 30 gram zachte boter en 50 gram amandelen door de pompoenpuree.
Kluts dan de eieren en roer dan 50 gram Parmezaanse kaas door de eieren. Nu lepel voor lepel de pompoenpuree door het eimengsel roeren, daarna kruiden met zout en peper.
Het pompoen-eimengsel in de ingevette schaal overdoen. Hierop 50 gram amandelen strooien en 50 gram Parmezaanse kaas.
De rest van de boter in vlokjes erover verdelen.
Schuif de schotel in de oven voor 30 minuten.
Direct serveren.
De pompoen in stukjes snijden en in een pan doen. Bestrooi het met wat zout en voeg 2 à 3 el water toe. Kook de pompoen gaar met het deksel op de pan.
Pureer de pompoen dan met de staafmixer of haal de pompoen door een zeef. Laat de pompoen een beetje afkoelen. Roer dan 30 gram zachte boter en 50 gram amandelen door de pompoenpuree.
Kluts dan de eieren en roer dan 50 gram Parmezaanse kaas door de eieren. Nu lepel voor lepel de pompoenpuree door het eimengsel roeren, daarna kruiden met zout en peper.
Het pompoen-eimengsel in de ingevette schaal overdoen. Hierop 50 gram amandelen strooien en 50 gram Parmezaanse kaas.
De rest van de boter in vlokjes erover verdelen.
Schuif de schotel in de oven voor 30 minuten.
Direct serveren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Lekker, maar machtig. In Italië als bijgerecht gegeten.