Recept
« Terug naar recepten
Eierterrine
PT40M
Eierterrine
Een heerlijk eierterrine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eierrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eierterrine te bereiden
Bewaar de hardgekookte gepelde eieren in ruim koud water. Week de gelatine in ruim koud water. Breng de bouillon met de groenten in de pan aan de kook. Reken 10 minuten. Giet dan de groenten af en bewaar de groenten en bouillon apart. Los de goed uitgeknepen gelatine op in de bouillon. Voeg de groenten aan de bouillon toe en laat afkoelen. Spoel de cakevorm om met koud water. Snijd de eieren met een eiersnijder in plakjes. Bedek de bodem en de zijkanten van de vorm met de eieren. Voeg het groentenmengsel toe en de overige eieren. Laat de vorm enige uren in de koelkast staan. Lekker met versgebaakken brood.
Annika T. zegt: