KookJij

Eifeler Wildzwijn gebraad

Een heerlijk eifeler wildzwijn gebraad recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eifeler Wildzwijn gebraad te bereiden

Neem de boter en maak deze alvast goed heet in een pannetje.
Dan de uitgebeende wildzweinbout met de spekschijven inpakken en vastbinden met keukengaren(katoentouw).
Dan de jenever eroverheen sprenkelen en dan stevig met de kapot gedrukte jeneverbessen, marjoraan, het zout en de peper inwrijven.
De bout nu in de braadslee leggen en de hete boter eroverheen gieten om deze hierna bij hoge hitte goed rond om aan te braden.
Pel de uien en hak deze fijn. Zet nu het vuur onder de braadslee iets lager. Laat de uien in de braadslee nu zacht meebakken tot ook deze goudbruin zijn.
Blus het geheel met rode wijn en water. Laat het vlees nu bij een milde hitte zo lang braden tot het van binnen nog mooi rose is. Ongeveer 90 minuten.
Gedurende het braden het vlees regelmatig draaien en met koud water en het braadvocht laderen (overgieten).
Na de gaartijd (een goede 90 minuten) de spekschijven verwijderen en de wildzwijnbout op een voor verwarmde (metalen) schaal leggen.
Giet de resterende jenever over de bout en steek deze aan. Wacht tot het vuur van zelf dooft en snij de bout daarna in dikke schijven en leg ze terug op de schaal. Doe op elke schijf wildzwijn een schijfje citroen en wat van de veenbescompot/jam.
Zet dit even weg op een warme plek.
Ontvet nu de braadsaus door deze te zeven of af te scheppen en voeg vervolgens de zure room toe. Roer de room er zacht onder. De saus apart van het vlees serveren met bv aardappelcroquetten of aardappelpuree en rode kool
Smakelijk eten!

Mijn kookverhaal (Smokey Bear)

Dit recept is nog uit mijn grootmoeders keuken en een typisch maal uit de Eifel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

smokey

smokey zegt:
Nee hans ik meet nooit de binnentemperatur van het vlees. Ik doe het op gevoel (dus af en toe er in duwen tot het niet meer echt veerd) en als je erin prikt met een thermometer dan krijg je net als het met een vork er in steken gaatjes waardoor het sap wegloopt.:)
hns

hns zegt:
Spannend, ik hou van grote stukken vlees bereiden, alleen jammer van de genever. :) Meet je ook de binnentemperatuur tijdens het garen?
Hans
smokey

smokey zegt:
Neu je mag jouw hoedje ophouden van mij het is een gewoon degelijk recept ... hahaha MAR TOCH BEN IK GEVLEID met jouw beoordeling :)
derbyke

derbyke zegt:
Wel , hoedje af zo te lezen overheerlijk .Groetjes van ons 3
:);):p en nu het dessert .