KookJij

Eigen gemaakte kibbeling met remouladesaus

Een heerlijk eigen gemaakte kibbeling met remouladesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Rudolph van Veen - G. Bakker 061012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eigen gemaakte kibbeling met remouladesaus te bereiden

Kibbeling:
Snijd de vis in 20 stukken van circa 4*4 centimeter en bestrooi ze met zout en peper.
Meng in een ruime kom de bloem, maïzena en een snufje zout.
Roer met een garde het bruisend water erdoor.
Het beslag moet even dik zijn als pannenkoekbeslag en mag klontjes hebben.
Verhit een laagje olie van circa 1 cm in een hoge pan.
Wentel de vis door het beslag en pak de vis in porties tot het beslag gestold is.
Draai de vis met een spatel/schuimspaan voorzichtig om en bak de vis in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
Haal de kibbeling uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Remouladesaus:
Pluk en hak de kruiden fijn.
Snijd de augurken fijn.
Meng in een kom alle ingrediënten van de remouladesaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rientje

rientje zegt:
Bedankt ga ik zeker maken ;)
apu

apu zegt:
Heerlijk, zo maak ik ze ook altijd, alleen doe ik geen peper en zout op de vis, maar viskruiden (potje van Silvo) door het beslag:);):p