Recept
« Terug naar recepten
Eigen gemaakte kibbeling met remouladesaus
PT30M
Eigen gemaakte kibbeling met remouladesaus
Een heerlijk eigen gemaakte kibbeling met remouladesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Rudolph van Veen - G. Bakker 061012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eigen gemaakte kibbeling met remouladesaus te bereiden
Kibbeling:
Snijd de vis in 20 stukken van circa 4*4 centimeter en bestrooi ze met zout en peper.
Meng in een ruime kom de bloem, maïzena en een snufje zout.
Roer met een garde het bruisend water erdoor.
Het beslag moet even dik zijn als pannenkoekbeslag en mag klontjes hebben.
Verhit een laagje olie van circa 1 cm in een hoge pan.
Wentel de vis door het beslag en pak de vis in porties tot het beslag gestold is.
Draai de vis met een spatel/schuimspaan voorzichtig om en bak de vis in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
Haal de kibbeling uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Remouladesaus:
Pluk en hak de kruiden fijn.
Snijd de augurken fijn.
Meng in een kom alle ingrediënten van de remouladesaus.
Snijd de vis in 20 stukken van circa 4*4 centimeter en bestrooi ze met zout en peper.
Meng in een ruime kom de bloem, maïzena en een snufje zout.
Roer met een garde het bruisend water erdoor.
Het beslag moet even dik zijn als pannenkoekbeslag en mag klontjes hebben.
Verhit een laagje olie van circa 1 cm in een hoge pan.
Wentel de vis door het beslag en pak de vis in porties tot het beslag gestold is.
Draai de vis met een spatel/schuimspaan voorzichtig om en bak de vis in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
Haal de kibbeling uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Remouladesaus:
Pluk en hak de kruiden fijn.
Snijd de augurken fijn.
Meng in een kom alle ingrediënten van de remouladesaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
rientje zegt: