Recept
« Terug naar recepten
Eigen gemaakte notenkaas
PT45M
Eigen gemaakte notenkaas
Een heerlijk eigen gemaakte notenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vrekkenkrant
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eigen gemaakte notenkaas te bereiden
Verwarm de melk met de karnemelk in een pan. (geen aluminium), op zacht vuur tot er witte klontjes in een heldere vloeistof ontstaan. Bekleed een zeef met een stuk kaasdoek en hang deze in een kom. Schep de melkmassa in de zeef en laat het geheel 1/2 uur uitlekken. Hak de walnoten fijn en meng ze door de kaas uit de doek. Meng er ook de peterselie en bieslook door. Breng deze op smaak met zout en vers gemalen peper.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
de kaas is in principe gereed voor consumptie, al is het goed een dag voor gebruik te maken.
Tja, wat voor kaas? Ik zou zeggen een zachte kaas met noten en kruiden.
Groetjes, Anna.
mattie zegt:
Groetjes mattie