KookJij

Elzasser Appeltaart

Een heerlijk elzasser appeltaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8-10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Elzasser Appeltaart te bereiden

Kneed bloem, margarine, eierdooier, suiker, zout en koud water goed dfoor elkaar. Kneed het tot een bal.Lat deze ingepakt in alufolie gedurende 1.5 tot 2 uur rusten in de koelkast
Oven op 200 graden voorverwarmen
Appels in vieren en in de lengte inkerven
Rol het deeg uit tot een lap van ong. 4 mm dikte en bekleed de ingevette springvorm ermee, ook de randen. De bodem inprikken.
Leg de apeels erop en bak de taart ong. 25 min..
Eieren met de suiker schuimig kloppen dan de room en vanillesuiker erdoor mengen.
Schenk dit over de halfgare appeltaart en doe hem dan nog 20 tot 25 min. in de oven.
Taart in de vorm laten afkoelen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Karin

Karin zegt:
Een absoluut slecht recept. Er is geen inwoner van de Elzas die de taart met margarine zou bakken. Het is een must dat het met boter gebeurt. Het werk is anders volledig voor niks! Dat bakken met margarine is de Hollandse ( misplaatste zuinigheid) en doet afbreuk aan elk baksel.
franeke

franeke zegt:
is erg lekker !!!!
bedankt voor het receptje !!!

;)franeke
ELZA

ELZA zegt:
Lijkt me lekker deze taart kan niet missen dat ik deze meeneem, als je dezelfde naam draagt als de taart. groetjes elza:p