Recept
« Terug naar recepten
Elzasser Appeltaart
PT120M
Elzasser Appeltaart
Een heerlijk elzasser appeltaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hélène Beij
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8-10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Elzasser Appeltaart te bereiden
Kneed bloem, margarine, eierdooier, suiker, zout en koud water goed dfoor elkaar. Kneed het tot een bal.Lat deze ingepakt in alufolie gedurende 1.5 tot 2 uur rusten in de koelkast
Oven op 200 graden voorverwarmen
Appels in vieren en in de lengte inkerven
Rol het deeg uit tot een lap van ong. 4 mm dikte en bekleed de ingevette springvorm ermee, ook de randen. De bodem inprikken.
Leg de apeels erop en bak de taart ong. 25 min..
Eieren met de suiker schuimig kloppen dan de room en vanillesuiker erdoor mengen.
Schenk dit over de halfgare appeltaart en doe hem dan nog 20 tot 25 min. in de oven.
Taart in de vorm laten afkoelen
Oven op 200 graden voorverwarmen
Appels in vieren en in de lengte inkerven
Rol het deeg uit tot een lap van ong. 4 mm dikte en bekleed de ingevette springvorm ermee, ook de randen. De bodem inprikken.
Leg de apeels erop en bak de taart ong. 25 min..
Eieren met de suiker schuimig kloppen dan de room en vanillesuiker erdoor mengen.
Schenk dit over de halfgare appeltaart en doe hem dan nog 20 tot 25 min. in de oven.
Taart in de vorm laten afkoelen
Karin zegt: