KookJij

Elzasser spek-uienkoeken

Een heerlijk elzasser spek-uienkoeken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: de bolleken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Elzasser spek-uienkoeken te bereiden

Verhit de oven tot 240° C. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan 4 minuten op een laag vuur. Pel de uien en de knoflook. Snijd de ui in zeer dunne ringen en knijp de knoflook fijn. Voeg de ui en de knoflook aan het spek toe en bak ze 1 minuut mee.
Bereiding
Neem het pizzadeeg uit het blikje en rol dit volgens de aanwijzingen op het blikje uit tot een grote plak. Snijd deze in 6 stukken en rol ze, met een deegroller, zeer dun uit, op een met bloem bestoven aanrecht . Leg de stukken deeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Roer de verse roomkaas los en verdeel deze met de achterkant van een lepel over het deeg (houd 1 cm van de randen vrij). Strooi de ui, de spekblokjes en wat peper erover. Bak de Elzasser spek-uienkoeken in circa 10 minuten knapperig en gaar.
Presentatie
Direct serveren samen met een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kruidenvrouwke

kruidenvrouwke zegt:
Klopt, en dan met gorgonzola i.p.v. roomkaas (iets pittiger van smaak)Vergeet niet er verse tijm op te doen!
djmagich

djmagich zegt:
Dit wordt ook wel Tarte Flambe genoemd :)