Recept
« Terug naar recepten
Empal sapi met kokos
PT60M
Empal sapi met kokos
Een heerlijk empal sapi met kokos recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Empal sapi met kokos te bereiden
Snijd het vlees in stukjes van 6x4x1 cm en kook ze in 1/2 l water tot het uitgeschuimd is. Haal de stukjes vlees uit de pan (de overgebleven bouillon kunt u voor soep gebruiken). Week, als u droge salamblaadjes gebruikt, deze 15 minuten in heet water. Week de kokos in 1/2 l heet water, knijp tot de santen eruit komt en laat de kokos in de santen staan. Voeg het vlees en de kruiden aan de santen en de kokos toe en laat het op klein vuur sudderen tot het vocht helemaal verdampt en het vlees mals is. Voeg, als het vlees nog taai is, water toe en laat het verder koken tot het mals is. Verhit een liter olie en frituur het vlees en de kokos daarin tot de kokos mooi goudgeel is. Roer dit vaak om.. Schep het vlees daarna uit de olie en laat het uitlekken op keukenpapier. Zeef de overgebleven kokos en olie en druk de kokos met een lepel aan om overtollige olie te verwijderen. Serveer de empal met de kokos erover gestrooid. Als u er geen gebakken kokos bij wilt hebben, kook dan het vlees slechts in de verkregen santen tot het mals en droog is en frituur het daarna.
deet zegt:
Ik ga dit recept zo snel mogelijk proberen.:)