KookJij

Engelse cake

Een heerlijk engelse cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
  2. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Engelse cake te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de boter en basterdsuiker in ± 4 min. luchtig. Voeg, al kloppend, beetje bij beetje de eieren toe. Gaat het mengsel schiften, voeg dan iets bloem toe. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit.
2. Zeef het bakpoeder met de bloem en doe bij het botermengsel. Spatel met het rasp luchtig door het beslag. Schep het beslag in de met boter ingevette vorm en zet 20 min. in het midden van de oven. Laat 1 uur afkoelen.
3. Halveer de cake horizontaal. Rasp de oranje schil van de tweede sinaasappel. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Roer het rasp en 3 el sap erdoor. Verdeel de helft van de slagroom over de cakebodem. Bedek met de andere cakehelft. Bestrijk met de resterende slagroom. Schil met een scherp mes het wit van de sinaasappel. Snijd de vrucht in dunne plakken en verdeel over de slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst