Laatst gegeten met vrienden:
pasta met garnalen,
entrecote met stokbrood en salade (uit eigen tuin: rucola, frisée, eikenbladsla, lollo rosso, lollo verde, lenteuitjes)
en chocoladeijs met gepureerde frambozen (uit de eigen tuin) en een glaasje Chateau Pebayle du Hayot 2005 (sauterne) toe.
Heerlijk, simpel, snel klaar.
Je moet dan de ingrediënten natuurlijk wel verdubbelen.
Recept
« Terug naar recepten
Entrecote met saus van ansjovis en olijven
PT10M
Entrecote met saus van ansjovis en olijven
Een heerlijk entrecote met saus van ansjovis en olijven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Entrecote met saus van ansjovis en olijven te bereiden
Laat entrecote op kamertemperatuur komen, maal de peper erover. Snijd het vetrandje in, (gaat vlees niet omkrullen) meebakken, als je het niet lust later wegsnijden. Maar geeft nu juist de smaak aan het vlees.
Snijd ansjovis en olijven zeer fijn.
Verhit in de koekenpan de olie en de boter. Bak in gloeiend heet vet de entrecote 2 à 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Moet van binnen nog rood zijn.
Leg apart op vleesplank.
Doe de olijven en de ansjovis in de pan, even doorbakken, goed roeren, glas rode wijn erbij en laten inkoken tot een sausje.
Vlees in plakken snijden, over de borden verdelen, saus erover scheppen.
Opdienen met stokbrood en groene sla met een simpele mosterdvinaigrette.
Snijd ansjovis en olijven zeer fijn.
Verhit in de koekenpan de olie en de boter. Bak in gloeiend heet vet de entrecote 2 à 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Moet van binnen nog rood zijn.
Leg apart op vleesplank.
Doe de olijven en de ansjovis in de pan, even doorbakken, goed roeren, glas rode wijn erbij en laten inkoken tot een sausje.
Vlees in plakken snijden, over de borden verdelen, saus erover scheppen.
Opdienen met stokbrood en groene sla met een simpele mosterdvinaigrette.
Anna zegt: