Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep met groentechips
PT90M
Erwtensoep met groentechips
Een heerlijk erwtensoep met groentechips recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep met groentechips te bereiden
Laat de erwten 24 uur weken in water.
Schil de aardappelen, wortelen en knolselder. Snij ze in blokjes.
Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in de olie. Voeg de rest van de groenten toe en schep om. Voeg de uitgelekte spliterwten toe en overgiet met de bouillon. Dek af, breng aan de kook en laat 1 à 1.30 uur sudderen.
Mix de soep fijn: is ze te dik, voeg dan wat extra bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met peterselie en wat groentechips.
Schil de aardappelen, wortelen en knolselder. Snij ze in blokjes.
Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in de olie. Voeg de rest van de groenten toe en schep om. Voeg de uitgelekte spliterwten toe en overgiet met de bouillon. Dek af, breng aan de kook en laat 1 à 1.30 uur sudderen.
Mix de soep fijn: is ze te dik, voeg dan wat extra bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met peterselie en wat groentechips.