Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep met kipfilet
PT120M
Erwtensoep met kipfilet
Een heerlijk erwtensoep met kipfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Simone van den Berg-Loeve
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep met kipfilet te bereiden
Spliterwten wassen.
Dan opzetten met water en de kipfilet en evt. een tuinkruidenbouillonblokje en aan de kook brengen.
Als het kookt het schuim eraf scheppen.
Met deksel op de pan ca. 1 uur zachtjes laten koken tot de spliterwten gaar zijn. Wel af en toe roeren.
Groenten snijden (indien nodig) en de aardappel in blokjes. Dit toevoegen en dan nog ca. 30 minuten zachtjes laten koken.
Naar wens zout, peper en sederieblad (1 el.) toevoegen.
Dan opzetten met water en de kipfilet en evt. een tuinkruidenbouillonblokje en aan de kook brengen.
Als het kookt het schuim eraf scheppen.
Met deksel op de pan ca. 1 uur zachtjes laten koken tot de spliterwten gaar zijn. Wel af en toe roeren.
Groenten snijden (indien nodig) en de aardappel in blokjes. Dit toevoegen en dan nog ca. 30 minuten zachtjes laten koken.
Naar wens zout, peper en sederieblad (1 el.) toevoegen.
Mijn kookverhaal (Simone van den Berg-Loeve)
Via mijn tante kreeg ik dit recept en ik vind het eigenlijk lekkerder dan op de traditionele manier klaargemaakt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lina zegt:
sinimas64 zegt:
@jose, graag gedaan. Zelf heb ik inmiddels 'm ook weer gemaakt en een paar porties in de vriezer gedaan daar ik de enigste hier in huis bent die het eet.
irma zegt:
Laila zegt:
sinimas64 zegt:
Carine zegt:
sinimas64 zegt:
missdark zegt:
Simone van den Berg-Loeve zegt:
Gr, Simone