Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep met smeerkaas
PT40M
Erwtensoep met smeerkaas
Een heerlijk erwtensoep met smeerkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
fiftytoo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep met smeerkaas te bereiden
Dop de erwten. Schil de wortel en snij in kleine stukjes. Pel de ui en snij in kleine stukjes.
Verwarm de olie en laat de wortel en ui erin braden. Doe er de erwten bij, 1 bouillonblokje en 1 liter water (geen zout toevoegen).
Meng, laat 15 minuten op een zacht vuurtje koken, voeg zout en peper toe naar eigen smaak.
Mix de soep en verdeel ze over 4 borden. Laat er een gegrild sneetje brood met smeerkaas op drijven en versier met een beetje peterselie en bieslook.