Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT150M
Erwtensoep
Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen probeersel
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
Breng de spliterwten in 3 liter water aan de kook.
Voeg de karbonade, spek, bouillontabletten, laurierbladeren, winterwortel toe.
Laat dit alles in een gesloten pan onder af en toe roeren 2 uur zachtjes koken.
Verwijder het kruidenbuiltje en de laurierbladeren zodra de soep kruidig genoeg is.
Voeg na 1,5 uur de aardappelen, knolselderij, en de prei toe.
Wel de rookworsten de laatste 20 min mee.
Neem de rookworsten en de karbonade uit de soep. Verwijder de botjes van de karbonade, snij alles in kleine stukjes, de worst in plakjes.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Roer vlees, worst, peterselie, selderie door de soep en serveer het met roggebrood met katenspek.
Voeg de karbonade, spek, bouillontabletten, laurierbladeren, winterwortel toe.
Laat dit alles in een gesloten pan onder af en toe roeren 2 uur zachtjes koken.
Verwijder het kruidenbuiltje en de laurierbladeren zodra de soep kruidig genoeg is.
Voeg na 1,5 uur de aardappelen, knolselderij, en de prei toe.
Wel de rookworsten de laatste 20 min mee.
Neem de rookworsten en de karbonade uit de soep. Verwijder de botjes van de karbonade, snij alles in kleine stukjes, de worst in plakjes.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Roer vlees, worst, peterselie, selderie door de soep en serveer het met roggebrood met katenspek.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
Ik doe er geen knolselderij door heen, en laat hem een nacht staan, dan is de smaak veel lekkerder.