Recept
« Terug naar recepten
Erwtenstomp
PT20M
Erwtenstomp
Een heerlijk erwtenstomp recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Judith Roosen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtenstomp te bereiden
Aardappelen schillen en aan de kookbrengen. Aan het kookwater heb ik een kleine hoeveelheid tellofix poeder toegevoegd.
Als het water kookt de erwtjes toegevoegd. Laten koken tot alles gaar is.
Water afgieten. Boursin toevoegen met peper-zout-nootmuskaat en tot puree stamperen. Het hoeft geen groentepap te worden.
Eventueel warme melk om het wat gemakkelijker te pureren.
Als het water kookt de erwtjes toegevoegd. Laten koken tot alles gaar is.
Water afgieten. Boursin toevoegen met peper-zout-nootmuskaat en tot puree stamperen. Het hoeft geen groentepap te worden.
Eventueel warme melk om het wat gemakkelijker te pureren.