KookJij

Escabeche van snapper

Een heerlijk escabeche van snapper recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1560 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Escabeche van snapper te bereiden

1). Dep de visfilets droog, doe ze in een schotel en overgiet met pekelvocht. Alles moet onder staan. Laat 30 minuten in de pekel staan.
2). Haal de filets er uit en dep ze droog.
3). Bestuif de filets ruim met maïzena en schud het overtollige maizena er af.
4) Bak de visfilets in de verhitte rijstolie mooi goudbruin en leg ze naast elkaar in een grote schotel. (op de huid als die nog niet was verwijderd)
5). Fruit de uien, knoflook en lombok tot die zacht zijn geworden en doe er dan alle kruiden bij. Kook nog even door.
6). Giet dan de sherry en de sherry-azijn er bij en breng weer aan de kook.
7). Nu mag de rijstolie er bij en wordt het mengsel tegen de kook aan gebracht.
8). Nu met de gemaakte zure marinade de gebakken visfilets overgieten (alles moet wel onderstaan!), laten afkoelen en 24 in de koeling weg zetten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt het gerecht weliswaar warm eten, direct na de bereiding, maar het is gewoon veel lekkerder koud na 24 uur in de koeling.

Escabeche is oorspronkelijk een Spaans recept : Gebakken of gepocheerde vette vis, die pas wordt opgediend nadat die enige tijd is gemarineerd in een zuur
mengsel. Het wordt regelmatig gegeten in de landen om de Middellandse Zee, Portugal, Mexico en Zuid Amerika.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst