Recept
« Terug naar recepten
Espuma van appel
PT20M
Espuma van appel
Een heerlijk espuma van appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Espuma van appel te bereiden
Voor de espuma:
Laat de gelatine weken in koud water.
Schil de 2 appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. kook ze zachtjes in het appelsap en de calvados.
Draai de appels en het kooknat in de keukenmachine tot een fijne puree. Passer door een zeef.
Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe. Roer tot deze is opgelost.
Giet alles in de sifon. Breng 1-2 gaspatronen aan (afhankelijk van de maat van de sifon)
Houd de sifon onderste boven en schud hem stevig. Zet de sifon dan minstens 3 uur in de koelkast.
Voor de appels:
Schil de andere twee appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Maak een karamel met de 50 gr. suiker en 1 el. water. Bak er de in vieren gesneden appels in.
Voor de crumble:
Laat de boter smelten en schep er de gemalen amandelen, bloem en de rest van de suiker door tot een mooi kruimig deeg.
Schep het kruimeldeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet in een op 160 graden voorverwarmde oven tot het kruimeldeeg mooi goudbruin is.
Doe de in karamel gebakken appels in de dessertglazen. Houd de sifon ondersteboven en schud hem nog even stevig. Spuit de appelspuma over de appels en strooi er het kruim over.
Laat de gelatine weken in koud water.
Schil de 2 appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. kook ze zachtjes in het appelsap en de calvados.
Draai de appels en het kooknat in de keukenmachine tot een fijne puree. Passer door een zeef.
Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe. Roer tot deze is opgelost.
Giet alles in de sifon. Breng 1-2 gaspatronen aan (afhankelijk van de maat van de sifon)
Houd de sifon onderste boven en schud hem stevig. Zet de sifon dan minstens 3 uur in de koelkast.
Voor de appels:
Schil de andere twee appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Maak een karamel met de 50 gr. suiker en 1 el. water. Bak er de in vieren gesneden appels in.
Voor de crumble:
Laat de boter smelten en schep er de gemalen amandelen, bloem en de rest van de suiker door tot een mooi kruimig deeg.
Schep het kruimeldeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet in een op 160 graden voorverwarmde oven tot het kruimeldeeg mooi goudbruin is.
Doe de in karamel gebakken appels in de dessertglazen. Houd de sifon ondersteboven en schud hem nog even stevig. Spuit de appelspuma over de appels en strooi er het kruim over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
addie zegt:
De sifon noemen ze ook wel kidde of espuma. Deze kun je kopen in de betere kookwinkels. Zelf heb ik hem gekocht bij Brinkmans Kookwinkel in den Bosch.
Kookgroet,
Addie.
kemi1944 zegt:
Addie zegt:
Een sifon is een soort slagroomspuit waar je een patroon in doet om een luchtige mousse te krijgen.
Kookgroet, Addie.
Anne zegt: