KookJij

Fantasie van kreeft met een kleine salade, vanille

Een heerlijk fantasie van kreeft met een kleine salade, vanille recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: restaurant Hermitage.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fantasie van kreeft met een kleine salade, vanille te bereiden

Maak van het kreeftenvlees en de griet een farce, voeg het ei, peper en zout toe en werk dan snel de tomatencoulis en de room door. Spatel er de stukjes rauwe kreeft door. Bekleed een terrine met rekfolie en bedek met zeer kort geblancheerde amsoi of paksoi bladeren. Doe de farce in de vorm en laat ongeveer een half uur op 80°C pocheren. Neem de proef met de naald of de terrine gaar is.
Homogeer deze vinaigrette niet, maar roer goed voor gebruik. Maak de slasoorten aan met de lavendeldressing, dresseer de salade iets uit het midden op een groot bord.
Plaats een plakje van de terrine hier schuin tegen en verdeel het gekookte vlees van ongeveer 1/3 kreeft over het bord. Breng de vanillecrème aan en garneer met een lege vanillepeul of bloeiende lavendel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Best lastig lijkt me dit. Ik ga vandaag kreeft tandoori maken en hoop dat er voldoende vlees overblijft.( 1 kg 2 pers) Zal het gerecht waarschijnlijk aanvullen met vlees van jumbogarnalen. Dank en vriend groet , Hans de Vos:):)