Recept
« Terug naar recepten
Fantasie van kreeft met een kleine salade, vanille
PT45M
Fantasie van kreeft met een kleine salade, vanille
Een heerlijk fantasie van kreeft met een kleine salade, vanille recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
restaurant Hermitage.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fantasie van kreeft met een kleine salade, vanille te bereiden
Maak van het kreeftenvlees en de griet een farce, voeg het ei, peper en zout toe en werk dan snel de tomatencoulis en de room door. Spatel er de stukjes rauwe kreeft door. Bekleed een terrine met rekfolie en bedek met zeer kort geblancheerde amsoi of paksoi bladeren. Doe de farce in de vorm en laat ongeveer een half uur op 80°C pocheren. Neem de proef met de naald of de terrine gaar is.
Homogeer deze vinaigrette niet, maar roer goed voor gebruik. Maak de slasoorten aan met de lavendeldressing, dresseer de salade iets uit het midden op een groot bord.
Plaats een plakje van de terrine hier schuin tegen en verdeel het gekookte vlees van ongeveer 1/3 kreeft over het bord. Breng de vanillecrème aan en garneer met een lege vanillepeul of bloeiende lavendel.
Homogeer deze vinaigrette niet, maar roer goed voor gebruik. Maak de slasoorten aan met de lavendeldressing, dresseer de salade iets uit het midden op een groot bord.
Plaats een plakje van de terrine hier schuin tegen en verdeel het gekookte vlees van ongeveer 1/3 kreeft over het bord. Breng de vanillecrème aan en garneer met een lege vanillepeul of bloeiende lavendel.
hns zegt: