Wijntip
AMBO PINOT NERO 2012
Met zijn aroma’s van bessen en zwarte kersen, een fluweelzachte structuur en een fruitige afdronk past deze wijn perfect bij dit gerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Fazant op Brabantse wijze
PT45M
Fazant op Brabantse wijze
Kooktip:
Kies bij voorkeur een jonge vrouwtjesfazant. Jonge wilde dieren herken je aan het vet dat een wat gele kleur vertoont.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fazant op Brabantse wijze te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kruid de fazant van binnen en van buiten goed met peper en zout.
- Korst hem aan in een hete pan met boter.
- Schik in een braadpan, leg er een laurierblad en wat tijm bij. Leg er de kropjes witloof naast en een klontje boter boven op de fazant.
- Maak een deeg van water en bloem en rol er een worst van. Zet het deksel op de braadpan en gebruik de deegworst om de pot volledig af te sluiten: leg het deeg op de rand van het deksel en de pot en druk goed aan.
- Laat de fazant nog 35 min. garen in de oven en dien op.