KookJij

Fazantensoep met oesterzwammen

Een heerlijk fazantensoep met oesterzwammen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fazantensoep met oesterzwammen te bereiden

1. Breng de bouillon aan de kook met de wortelen, selder, tijm en laurier. Doe de fazant erbij als de bouillon kookt. Temper het vuur en laat 40 minuten sudderen onder deksel. Schuim regelmatig af.
2. Neem de fazant weg en laat de bouillon door en door afkoelen (zet eventueel een nacht in de koelkast). Haal het vlees van de fazant, snij het in reepjes of blokjes.
3. Borstel de oesterzwammen droog schoon. Snij ze in reepjes.
4. Schep met een schuimspaan het vet van de afgekoelde soep en zeef ze dan door een fijne zeef. Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Doe er de porto, het fazantenvlees en de oesterzwammen bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat 3 minuten goed doorwarmen. Werk af met peterselie en serveer goed heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst