Recept
« Terug naar recepten
Fazantensoep met oesterzwammen
PT55M
Fazantensoep met oesterzwammen
Een heerlijk fazantensoep met oesterzwammen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Fazantensoep met oesterzwammen te bereiden
1. Breng de bouillon aan de kook met de wortelen, selder, tijm en laurier. Doe de fazant erbij als de bouillon kookt. Temper het vuur en laat 40 minuten sudderen onder deksel. Schuim regelmatig af.
2. Neem de fazant weg en laat de bouillon door en door afkoelen (zet eventueel een nacht in de koelkast). Haal het vlees van de fazant, snij het in reepjes of blokjes.
3. Borstel de oesterzwammen droog schoon. Snij ze in reepjes.
4. Schep met een schuimspaan het vet van de afgekoelde soep en zeef ze dan door een fijne zeef. Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Doe er de porto, het fazantenvlees en de oesterzwammen bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat 3 minuten goed doorwarmen. Werk af met peterselie en serveer goed heet.
2. Neem de fazant weg en laat de bouillon door en door afkoelen (zet eventueel een nacht in de koelkast). Haal het vlees van de fazant, snij het in reepjes of blokjes.
3. Borstel de oesterzwammen droog schoon. Snij ze in reepjes.
4. Schep met een schuimspaan het vet van de afgekoelde soep en zeef ze dan door een fijne zeef. Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Doe er de porto, het fazantenvlees en de oesterzwammen bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat 3 minuten goed doorwarmen. Werk af met peterselie en serveer goed heet.