Recept
« Terug naar recepten
Fazantfilet met zuurkool en gekonfijte champignons
PT45M
Fazantfilet met zuurkool en gekonfijte champignons
Een heerlijk fazantfilet met zuurkool en gekonfijte champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
karin van elderen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fazantfilet met zuurkool en gekonfijte champignons te bereiden
Fazantfilets bestrooien met zout en peper, insmeren met mosterd en omwikkelen met katenspek.
Op hoog vuur aanbakken en vervolgens 20 minuten laten sudderen.
Voor de beurre blanc saus: 0,5 dl azijn met een eetlepel geraspte ui en 0,50 dl witte wijn in laten koken. Daarna zeven en au bain marie opkloppen met blokjes koude boter (250 gram).
Zuurkool opzetten met laurierblad, ui en jeneverbessen.
In blender aardappels met riesling pureren tot sausdikte en met zuurkool meekoken. Als je de ui gemakkelijk kunt doorprikken is de zuurkool gaar.
Champignons met twee fijngesneden sjalotten, 1 eetlepel suiker en 2 glazen beaujolais op hoog vuur net zo lang inkoken tot al het vocht verdampt is en de champignons glazig stroperig zijn. Voeg daarna een beetje zout toe.
Presentatie
Op warm bord zuurkool leggen en beurre blanc eromheen sprenkelen.
Fazantfilet eventueel in plakken op zuurkool leggen.
Champignons rondom zuurkool in beurre blanc leggen.
Fazant besprenkelen met fazantjus.
Op hoog vuur aanbakken en vervolgens 20 minuten laten sudderen.
Voor de beurre blanc saus: 0,5 dl azijn met een eetlepel geraspte ui en 0,50 dl witte wijn in laten koken. Daarna zeven en au bain marie opkloppen met blokjes koude boter (250 gram).
Zuurkool opzetten met laurierblad, ui en jeneverbessen.
In blender aardappels met riesling pureren tot sausdikte en met zuurkool meekoken. Als je de ui gemakkelijk kunt doorprikken is de zuurkool gaar.
Champignons met twee fijngesneden sjalotten, 1 eetlepel suiker en 2 glazen beaujolais op hoog vuur net zo lang inkoken tot al het vocht verdampt is en de champignons glazig stroperig zijn. Voeg daarna een beetje zout toe.
Presentatie
Op warm bord zuurkool leggen en beurre blanc eromheen sprenkelen.
Fazantfilet eventueel in plakken op zuurkool leggen.
Champignons rondom zuurkool in beurre blanc leggen.
Fazant besprenkelen met fazantjus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
De ui halveren en dan in dunne plakjes snijden, dus eigenlijk net zo gesneden als de kool in zuurkool. Dan komt het zeker goed.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Jetske Pos-Bergsma zegt: