KookJij

Feestelijke hors dóeuvre

Een heerlijk feestelijke hors dóeuvre recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Feestelijke hors dóeuvre te bereiden

Kook de eieren hard, pel ze en zet ze tot gebruik in koud water. Snijd de augurkjes in waaiertjes en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Was de schoongemaakte sla, laat goed uitlekken en bewaar in een schone theedoek in de koelkast. Snijd een kapje van de tomaten, hol ze met een theelepeltje uit en zet ze omgekeerd op een dubbel velletje keukenpapier. Doe de garnalen in een kom en schep er de mayonaise en wat peper door. Zet afgedekt in de koelkast. Laat de zalm en de paling op kamertemperatuur komen.



Serveertips
Bekleed een grote platte schaal met slabladeren. Vul de uitgeholde tomaten met de garnalen en zet er de kapjes op. Verdeel de tomaten, de plakken zalm en de gefileerde paling over de sla en garneer met partjes ei, waaiertjes augurk en plukjes dille en peterselie. Zet desgewenst een schaaltje mayonaise op tafel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hazo Anneke De Wit ;)wat is de wereld toch klein hé Anna :)liefs van je vriendin xxx
Anna

Anna zegt:
Hoi Souris,
Wat denk je van deze: http://www.kookjij.nl/recept-mayonaise
Groetjes,
Anna
KookJij.
souris

souris zegt:
ik zoek het recept om ZELF mayonaise te maken
e.v.vught-cornel

e.v.vught-cornel zegt:
ziet er schitterend uit. Ik maak het met Kerstmis.bedankt