Recept
« Terug naar recepten
Feestelijke kippensoep
PT15M
Feestelijke kippensoep
Een heerlijk feestelijke kippensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ruud thunnissen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feestelijke kippensoep te bereiden
Doe de kippenbouillon in een pan. Snijd eventueel grotere stukken kip uit het potje in kleine stukjes. Voeg 3 potten water toe en breng de bouillon aan de kook. Snijd ondertussen Granny Smith en ananas in kleine blokjes en lente-uitje in ringetjes. Wok de spinazie ca. 5 min. in wokolie (bv. knoflook-koreander) of olijfolie. Knip de gewokte spinazie in de wokpan klein. Bak de magere spekblokjes uit.
Voeg appel, ananas, lente-ui, spinazie en spekblokjes gelijktijdig toe aan de zachtkokende bouillon. Laat de kippensoep enkele minuten zachtjes koken. Voeg ten slotte kerrie, flinke scheut ananassap en scheut ketjap manis toe en de kippensoep is gereed. Serveer eventueel apart croutons bij de soep.
Voeg appel, ananas, lente-ui, spinazie en spekblokjes gelijktijdig toe aan de zachtkokende bouillon. Laat de kippensoep enkele minuten zachtjes koken. Voeg ten slotte kerrie, flinke scheut ananassap en scheut ketjap manis toe en de kippensoep is gereed. Serveer eventueel apart croutons bij de soep.
ben zegt: