KookJij

Feta souffleetjes

Een heerlijk feta souffleetjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: reis om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Feta souffleetjes te bereiden

Roer de bloem en 4 eetlepels melk in een pan met dikke bodem door elkaar. Voeg de rest van de melk en de boter toe. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het ± 1 minuut koken.

Doe het deeg over in een kom en laat het iets afkoelen.
Klop de dooiers één voor één door het deeg en klop de massa na elke toevoeging grondig door. Spatel de feta, de bosuitjes en de koriander door het deeg en voeg de peper toe. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het deeg.

Schep het soufflédeeg in acht beboterde soufflévormpjes en laat de souffleetjes in het onderste deel van de oven rijzen en mooi goudbruin worden. Garneer met korianderblaadjes en serveer direct.

Tip: U kunt het soufflédeeg ook bakken in een grote ronde vorm van ± 7 centimeter hoog, diameter 18 centimeter. Laat de soufflé dan in ± 55 minuten rijzen en mooi goudbruin worden.

Baktijd: ± 45 minuten bij 175°C of gasovenstand 3

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kokedwin

kokedwin zegt:
Grieks gerecht en dan Deense feta van AH. Dat komt volgens mij de smaak niet ten goede.