Recept
« Terug naar recepten
Feta uit de oven met tomaat en paprika
PT30M
Feta uit de oven met tomaat en paprika
Gebruik rijpe tomaten en paprika's van het seizoen voor dit kleurige
gerecht. Geschikt als heerlijke vegetarische maaltijd of als meze, voorafje
of bijgerecht, geserveerd met volkorenbrood of platbrood.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
kookboek: Griekse eilanden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feta uit de oven met tomaat en paprika te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Vet een ovenschaal in met olie en verdeel de gesneden tomaat en paprika over de schaal, schep om met olie en zout en zet 5 minuten in de oven.
- Haal de schaal uit de oven en verdeel de verbrokkelde feta over de groenten, bestrooi met paprikapoeder en chilivlokken en zet terug in de oven.
- Bak het nog 15 minuten.
- Serveer meteen en schep wat van het vocht over het gerecht.