Recept
« Terug naar recepten
Fiadoe Surinaamse lekkernij
PT90M
Fiadoe Surinaamse lekkernij
Een heerlijk fiadoe surinaamse lekkernij recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
wereldse recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fiadoe Surinaamse lekkernij te bereiden
De krenten en rozijnen wassen, drogen en 3 dagen van tevoren in de rum inleggen. Bij de gist 1 eetlepel suiker en de lauwwarme melk ( de melk mag niet te heet zijn) doen en goed mengen. De eieren met 3 eetlepels suiker en de vanille essence dik klutsen en vermengen met de bereide melk; 2 hoge eetlepels boter bij de massa doen en even doorroeren; vervolgens al roerende zoveel bloem toevoegen dat het deeg soepel en net rolbaar wordt. Het deeg afdekken met een vochtige doek en laten rijzen.
Het cakeblik beboteren, de bodem en alle zijkanten hiervan bekleden met een dun uitgerold stuk van de deeg; vervolgens de deeg op de bodem van het cakeblik bestrijken met veel boter en daarna daarover een mengsel van de kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers doen.
Het resterende deel van de deeg dun uitrollen en dik met boter bestrijken en daarna een mengsel van kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers erover doen. Dit deeg in vingerkootlengte 1 x omrollen en in breedtes van circa 3 cm afsnijden; dit steeds herhalen totdat de gehele deeg is omgerold en in stukjes gesneden.
De gesneden stukjes in het beklede cakeblik rangschikken totdat het cakeblik vol is gevuld; besprenkel dit met melk vermengd met suiker en kaneel en bak in een voorverwarmde elektrische oven op 200 graden gedurende 50 minuten.
Het cakeblik beboteren, de bodem en alle zijkanten hiervan bekleden met een dun uitgerold stuk van de deeg; vervolgens de deeg op de bodem van het cakeblik bestrijken met veel boter en daarna daarover een mengsel van de kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers doen.
Het resterende deel van de deeg dun uitrollen en dik met boter bestrijken en daarna een mengsel van kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers erover doen. Dit deeg in vingerkootlengte 1 x omrollen en in breedtes van circa 3 cm afsnijden; dit steeds herhalen totdat de gehele deeg is omgerold en in stukjes gesneden.
De gesneden stukjes in het beklede cakeblik rangschikken totdat het cakeblik vol is gevuld; besprenkel dit met melk vermengd met suiker en kaneel en bak in een voorverwarmde elektrische oven op 200 graden gedurende 50 minuten.
richard zegt: