Recept
« Terug naar recepten
Fijne groenten met bieslook
PT35M
Fijne groenten met bieslook
Een heerlijk fijne groenten met bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Fijne groenten met bieslook te bereiden
1. Schil de schorseneren met een dunschiller. Leg ze in water met een scheutje azijn.
2. Schraap of schil de wortelen.
3. Schil de pastinaken.
4. Snij de groenten in stukken van 8 cm. Snij elk stukje bovenaan 1 cm in. Leg een sprietje bieslook in het gleufje. Rol de bieslook rond de groente. Maak ook onderaan een kerfje en zet daarin het uiteinde van het bieslooksprietje vast.
5. Leg de groenten in een stoommandje. Stoom ze in 20 minuten gaar boven een bodempje water.
6. Kruid met peper en eventueel een beetje zout. Serveer warm.
7. Lekker met bearnaisesaus of met waterkerscoulis.
2. Schraap of schil de wortelen.
3. Schil de pastinaken.
4. Snij de groenten in stukken van 8 cm. Snij elk stukje bovenaan 1 cm in. Leg een sprietje bieslook in het gleufje. Rol de bieslook rond de groente. Maak ook onderaan een kerfje en zet daarin het uiteinde van het bieslooksprietje vast.
5. Leg de groenten in een stoommandje. Stoom ze in 20 minuten gaar boven een bodempje water.
6. Kruid met peper en eventueel een beetje zout. Serveer warm.
7. Lekker met bearnaisesaus of met waterkerscoulis.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
Ik ga het alleen met de worteltjes maken, een speciale manier om iets simpels leuk te maken.
Groetjes, Caroline
Lizemie2 zegt: