KookJij

Fijne tagliatelle met langoustines, selder en saffraan

Een heerlijk fijne tagliatelle met langoustines, selder en saffraan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fijne tagliatelle met langoustines, selder en saffraan te bereiden

  1. Pel de langoustines en bewaar de staarten. Pel en hak de look. Snij de selder in kleine blokjes.
  2. Giet de olijfolie in een grote pan en fruit de look 2 min. Voeg de selderblokjes en 4 langoustinekoppen toe en laat 5 min verder bakken. Giet de witte wijn erbij en laat 2 min verder sudderen. Voeg de tomatensaus, de oregano, de saffraan en de paprika toe. Breng op smaak met zout en laat 20 min stoven. Verwijder de langoustinekoppen en giet de staarten erbij. Hou warm.
  3. Hak de peterselie. Kook de tagliatelle in gezouten water. Laat uitlekken en giet bij de saus. Bestrooi met de peterselie, meng en dien onmiddellijk op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

M. Leloup

M. Leloup zegt:
graag gedaan, geniet ervan
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Bedankt voor de tip ;-)
M. Leloup

M. Leloup zegt:
Een kleine tip om dit lekkere recept nog smaakvoller te maken. De saffraandraadjes daags tevoren in wat witte wijn laten voorweken (infuseren) en samen met de staarten toevoegen. Je hebt minder saffraandraadjes nodig en je hebt meer smaak. Geniet ervan!!