Opmaak naar eigen inzicht.
Recept
« Terug naar recepten
Filet american van Streefkerks rundvlees met piccalillyijs, tapenade van champignons en mosterdsaus
PT60M
Filet american van Streefkerks rundvlees met piccalillyijs, tapenade van champignons en mosterdsaus
Wijnkeuze:
Spättburgunder RS Oberrotweiler Kirchberg 2009
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
In & Om Alblasserdam, 8 2014, De Limonadefabriek te Streefkerk
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filet american van Streefkerks rundvlees met piccalillyijs, tapenade van champignons en mosterdsaus te bereiden
Filet american:
Draai van de mayonaise, ketchup, mosterd of piccalilly en tabasco een gladde saus.
Snijd het vlees in kleine stukjes en draai het door de gehaktmolen of hak het geheel met het mes tot een fijne tartaar.
Meng de saus er onder en breng op smaak met zout en peper.
Piccalillyijs:
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de melk, los hierin de suiker, zout en uitgeknepen gelatine op.
Draai daarna alle ingrediënten tot een gladde puree in de keukenmachine of nog beter een blender.
Laat afkoelen en draai er een mooi ijs van in de ijsmachine.
Probeer dit zo laat mogelijk te doen.
Dit is namelijk hartig ijs.
Hierdoor zal het sneller hard worden aan gebrek aan suiker.
Suiker bevriest namelijk niet!
Tapenade van champignons:
Snijd de champignons in kleine plakken.
Hak het teentje knoflook fijn.
Bak de champignons met de knoflook bruin.
Kruid met zout en peper en blus af met de rode wijnazijn.
Hak de gebakken champignons in kleine stukjes.
En maak de tapenade smeuïg met mooie olijfolie.
Mosterdsaus:
Stoof het mosterdzaad zachtjes gaar in de andere ingrediënten.
Voeg eventueel extra water toe als het nodig is.
Draai van de mayonaise, ketchup, mosterd of piccalilly en tabasco een gladde saus.
Snijd het vlees in kleine stukjes en draai het door de gehaktmolen of hak het geheel met het mes tot een fijne tartaar.
Meng de saus er onder en breng op smaak met zout en peper.
Piccalillyijs:
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de melk, los hierin de suiker, zout en uitgeknepen gelatine op.
Draai daarna alle ingrediënten tot een gladde puree in de keukenmachine of nog beter een blender.
Laat afkoelen en draai er een mooi ijs van in de ijsmachine.
Probeer dit zo laat mogelijk te doen.
Dit is namelijk hartig ijs.
Hierdoor zal het sneller hard worden aan gebrek aan suiker.
Suiker bevriest namelijk niet!
Tapenade van champignons:
Snijd de champignons in kleine plakken.
Hak het teentje knoflook fijn.
Bak de champignons met de knoflook bruin.
Kruid met zout en peper en blus af met de rode wijnazijn.
Hak de gebakken champignons in kleine stukjes.
En maak de tapenade smeuïg met mooie olijfolie.
Mosterdsaus:
Stoof het mosterdzaad zachtjes gaar in de andere ingrediënten.
Voeg eventueel extra water toe als het nodig is.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt: