KookJij

Filet american van Streefkerks rundvlees met piccalillyijs, tapenade van champignons en mosterdsaus

Wijnkeuze: Spättburgunder RS Oberrotweiler Kirchberg 2009
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: In & Om Alblasserdam, 8 2014, De Limonadefabriek te Streefkerk
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Filet american van Streefkerks rundvlees met piccalillyijs, tapenade van champignons en mosterdsaus te bereiden

Filet american:
Draai van de mayonaise, ketchup, mosterd of piccalilly en tabasco een gladde saus.
Snijd het vlees in kleine stukjes en draai het door de gehaktmolen of hak het geheel met het mes tot een fijne tartaar.
Meng de saus er onder en breng op smaak met zout en peper.

Piccalillyijs:
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de melk, los hierin de suiker, zout en uitgeknepen gelatine op.
Draai daarna alle ingrediënten tot een gladde puree in de keukenmachine of nog beter een blender.
Laat afkoelen en draai er een mooi ijs van in de ijsmachine.
Probeer dit zo laat mogelijk te doen.
Dit is namelijk hartig ijs.
Hierdoor zal het sneller hard worden aan gebrek aan suiker.
Suiker bevriest namelijk niet!

Tapenade van champignons:
Snijd de champignons in kleine plakken.
Hak het teentje knoflook fijn.
Bak de champignons met de knoflook bruin.
Kruid met zout en peper en blus af met de rode wijnazijn.
Hak de gebakken champignons in kleine stukjes.
En maak de tapenade smeuïg met mooie olijfolie.

Mosterdsaus:
Stoof het mosterdzaad zachtjes gaar in de andere ingrediënten.
Voeg eventueel extra water toe als het nodig is.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Opmaak naar eigen inzicht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel voor het aanpassen ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Sascha, gelieve uw recept en eveneens de titel aan te passen, je spreekt van foto hopelijk krijgen we die ook te zien. Groetjes Hilde KookJij