Recept
« Terug naar recepten
Filet van wilde eend met kaneel en koffie
PT60M
Filet van wilde eend met kaneel en koffie
Een heerlijk filet van wilde eend met kaneel en koffie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filet van wilde eend met kaneel en koffie te bereiden
Breng de fond aan de kook en voeg de koffiebonen, de kaneel, de steranijs, de sinaasappelschil en de suiker toe. Laat afkoelen en leg de eendenfilets erin. Laat 24 uur marineren en neem de eend uit de marinade. Steek de marinade door, zeef en laat ze op het vuur tot de helft inkoken. Bind met roux en kruid met peper en zout.
Droog de eendenfilets en bak ze roze op hoog vuur in een beetje arachideolie. Kruid met peper en zout. Serveer met de aardappelmousseline en de groenten en werk af met de saus en een paar korianderzaadjes.
Droog de eendenfilets en bak ze roze op hoog vuur in een beetje arachideolie. Kruid met peper en zout. Serveer met de aardappelmousseline en de groenten en werk af met de saus en een paar korianderzaadjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
:p:p:p
Anna zegt: