Recept
« Terug naar recepten
Filipijnse loempia's
PT40M
Filipijnse loempia's
Een heerlijk filipijnse loempia's recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Filipijnen
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filipijnse loempia's te bereiden
Laat diepgevroren 4 loempiavellen ontdooien.
Snijdt elk vel in 4 vierkantjes. Rooster 50 g pindas in droge koekenpan. Af laten koelen en fijnstampen.
Meng 200 g kippenvlees, 200 g ham, pindas, zout en peper door elkaar. Roer 1 eetl maizena door 1 losgeroerd ei en voeg ? theelepel sambal oelek toe. Meng bij vleesmengsel en laat 1 uur koel staan.
Vorm 16 rolletjes en rol door 4 gesnipperde voorjaarsuitjes. Maak het deeg rond het vleesrolletje vochtig en vouw de velletjes dicht.
Bak de loempias in de olie goudbruin. Uitlekken en in voorverwarmde schaal serveren.
Snijdt elk vel in 4 vierkantjes. Rooster 50 g pindas in droge koekenpan. Af laten koelen en fijnstampen.
Meng 200 g kippenvlees, 200 g ham, pindas, zout en peper door elkaar. Roer 1 eetl maizena door 1 losgeroerd ei en voeg ? theelepel sambal oelek toe. Meng bij vleesmengsel en laat 1 uur koel staan.
Vorm 16 rolletjes en rol door 4 gesnipperde voorjaarsuitjes. Maak het deeg rond het vleesrolletje vochtig en vouw de velletjes dicht.
Bak de loempias in de olie goudbruin. Uitlekken en in voorverwarmde schaal serveren.
liske zegt: