Recept
« Terug naar recepten
Filodeegbuideltje met gazpachosaus
PT50M
Filodeegbuideltje met gazpachosaus
Een heerlijk filodeegbuideltje met gazpachosaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filodeegbuideltje met gazpachosaus te bereiden
Snijd een klein stukje komkommer,paprika en tomaat in heel kleine blokjes. Pureer voor de saus de rest van de komkommer,paprika en tomaat met de lenteui, de peterseliesteel, de knoflook en munt tot een gladde puree, Breng op smaak met zout,peper, cayennepeper, olijfolie en citroensap. Verdun de saus met de kippenbouillon tot hij een mooie dikte heeft.
Verdeel de saus over 4 borden. Snijd uit de vellen filodeeg cirkels van 24 cm doorsnede.leg in het midden van de cirkels geitenkaas en sprenkel er enkele druppels olijfolie over. Bestrooi met een beetje peper. Vouw het deeg om de kaasjes en bind het buideltje vast met een spriet bieslook. Bak de buideltjes op een met bakpapier beklede vorm 15-20 min. goudgeel en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden,. Zet de buideltjes in het midden van de borden op de saus. Bestrooi de saus met de achtergehiuden blokjes groenten en bieslook.
Verdeel de saus over 4 borden. Snijd uit de vellen filodeeg cirkels van 24 cm doorsnede.leg in het midden van de cirkels geitenkaas en sprenkel er enkele druppels olijfolie over. Bestrooi met een beetje peper. Vouw het deeg om de kaasjes en bind het buideltje vast met een spriet bieslook. Bak de buideltjes op een met bakpapier beklede vorm 15-20 min. goudgeel en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden,. Zet de buideltjes in het midden van de borden op de saus. Bestrooi de saus met de achtergehiuden blokjes groenten en bieslook.