Recept
« Terug naar recepten
Filodeeghapje met Rodenbachkaas
PT30M
Filodeeghapje met Rodenbachkaas
Een heerlijk filodeeghapje met rodenbachkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Filodeeghapje met Rodenbachkaas te bereiden
Bak in een beetje boter de sjalot en de chorizo
Neem van het vuur en voeg de eierdooier en de kaas toe. Kruid met peper en zout.
Neem kleine porseleinen potjes (diameter 3 à 4 cm) en beboter ze. Snij
cirkels uit het filodeeg maar zorg ervoor dat het
deeg nog 2 cm boven de deeg nog 2 cm boven de
rand van het potje komt. Smelt een beetje boter en beboter het filodeeg met
een borsteltje. Leg het deeg in het potje en vul het tot de rand met het
mengsel.
Laat 20 min bakken in een voorverwarmde oven van 160°
Haal voorzichtig uit de potjes lauw of koud serveren.
Afwerken met een sliertje pijpajuin.