Recept
« Terug naar recepten
filodeegtaartje met druivensalsa
PT40M
filodeegtaartje met druivensalsa
Een heerlijk filodeegtaartje met druivensalsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe filodeegtaartje met druivensalsa te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de vellen filodeeg met boter en strooi amandelen en suiker over een helft. Vouw het vel dubbel bestrijk de bovenkant met boter en vouw weer dubbel. Duw elk stuk deeg in een holte van de vorm. Bak het filodeeg in 20 min gaar. Rasp nu de schil van de sinaasappel er dun af. Pers een halve sinaasappel uit. Meng het sap in een kom met 1 el sinaasappelrasp en de gemberpoeder. Halveer de druiven en meng ze met de basilicum door het sap. Laat de salsa minstens 15 min staan. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopvast en spatel er de griekse yoghurt en de rest van de geraspte sinaasappelschil door. Vul de filodeegbakjes met de sinaasappelroom en schep de druivensalsa erop.