KookJij

filodeegtaartje met druivensalsa

Een heerlijk filodeegtaartje met druivensalsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe filodeegtaartje met druivensalsa te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de vellen filodeeg met boter en strooi amandelen en suiker over een helft. Vouw het vel dubbel bestrijk de bovenkant met boter en vouw weer dubbel. Duw elk stuk deeg in een holte van de vorm. Bak het filodeeg in 20 min gaar. Rasp nu de schil van de sinaasappel er dun af. Pers een halve sinaasappel uit. Meng het sap in een kom met 1 el sinaasappelrasp en de gemberpoeder. Halveer de druiven en meng ze met de basilicum door het sap. Laat de salsa minstens 15 min staan. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopvast en spatel er de griekse yoghurt en de rest van de geraspte sinaasappelschil door. Vul de filodeegbakjes met de sinaasappelroom en schep de druivensalsa erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst