Recept
« Terug naar recepten
Filodeegtaartje met zuurkool
PT60M
Filodeegtaartje met zuurkool
Een heerlijk filodeegtaartje met zuurkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filodeegtaartje met zuurkool te bereiden
Laat het deeg in de verpakking op het aanrecht ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de zuurkool uitlekken.
Hak of knip de bosui in ringen.
Snijd de dadels in stukjes, haal de pitten eruit.
Snijd de kipfilet in plakken en de plakken in reepjes.
Doe de zuurkool in een kom en schep er de koriander, kipfilet, dadels, gembersiroop en bosui door.
Schep de roomkaas erdoor.
Smelt de boter.
Leg 1 vel filodeeg op het aanrecht, bestrijk het met wat gesmolten boter, leg een volgend vel er verspringend op en ga zo door tot alle vellen op zijn.
Bekleed een kleine lage taartvorm (doorsnede ca. 22 cm) met de vellen, laat hierbij het deeg over de randen hangen.
Schep het zuurkoolmengsel erin.
Verfrommel het overhangende deeg op de rand in elkaar.
Bak het taartje ca. 30 minuten in de oven.
Dek het na 15 minuten af met aluminium folie.
Lekker met veldsla met een dressing van olie, azijn en wat gembersiroop
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de zuurkool uitlekken.
Hak of knip de bosui in ringen.
Snijd de dadels in stukjes, haal de pitten eruit.
Snijd de kipfilet in plakken en de plakken in reepjes.
Doe de zuurkool in een kom en schep er de koriander, kipfilet, dadels, gembersiroop en bosui door.
Schep de roomkaas erdoor.
Smelt de boter.
Leg 1 vel filodeeg op het aanrecht, bestrijk het met wat gesmolten boter, leg een volgend vel er verspringend op en ga zo door tot alle vellen op zijn.
Bekleed een kleine lage taartvorm (doorsnede ca. 22 cm) met de vellen, laat hierbij het deeg over de randen hangen.
Schep het zuurkoolmengsel erin.
Verfrommel het overhangende deeg op de rand in elkaar.
Bak het taartje ca. 30 minuten in de oven.
Dek het na 15 minuten af met aluminium folie.
Lekker met veldsla met een dressing van olie, azijn en wat gembersiroop