KookJij

Gemberkipfilet van Jos

Een recept van professoroud (Jos) van het voormalige Smulweb. Een recept dat ik al een paar keer heb nagemaakt. Heel eenvoudig: kipfilet met gemberbolletjes, gembersiroop, sherry en ui. Heerlijk, een aanrader-
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: recept van "professoroud" (Jos) van het voormalige Smulweb
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemberkipfilet van Jos te bereiden

  1. Snij kipfilet in blokjes, ui en gemberbolletjes in stukjes
  2. Bak de kipfiletblokjes rondom bruin in olie of boter. Voeg de ui toe en (vuur lager) pers de knoflook er boven uit. Tot slot de stukjes gember, de gembersiroop, wat water en de sherry erbij.
  3. Laat alle smaken even lekker intrekken en bind de saus met wat maizena.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Wij hebben dit een paar maal gegeten en vonden dit zo lekker dat ik het recept niet verloren wil laten gaan. Vandaar dat ik dit recept nu heb overgenomen. Wij hebben dit gegeten met gekaramelliseerde witlof en gebakken aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Wat een goed idee Petra om dit recept van Jos ( professoroud van Smulweb ) te vereeuwigen. Ik ga het zeker proberen. Om het niet te vergeten heb ik het alvast favoriet gezet. Groetjes Lidy.