Recept
« Terug naar recepten
Fish & chips
PT25M
Fish & chips
Fish & chips
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Lidl receptkaart, British & Irish
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fish & chips te bereiden
- Meng 180 g bloem met de bakpoeder en ½ theelepel zout in kom.
- Voeg geleidelijk het bier toe en roer het geheel tot een glad en dik beslag.
- Dek de kom af met plastic folie en laat het beslag 30 minuten rusten.
- Schil intussen de aardappelen en snij ze afhankelijk van hun grootte in 4 tot 8 repen.
- Was de frieten en dep ze vervolgens droog.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote pan of in een frituurpan tot circa 140 graden.
- Bak de frieten in porties circa 8 minuten tot ze zacht, maar lichtgekleurd zijn en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Scheid het ei en bewaar het eiwit.
- Klop het eiwit stijf en roer door het beslag.
- Was de kabeljauwfilets en dep ze droog.
- Breng de rest van de bloem op smaak met zout en peper en bedek de vis ermee.
- Verhit de olie nu tot circa 180 graden.
- Haal de kabeljauwfilets door het beslag, bak ze circa 8 minuten en laat vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Doe de frieten terug in de pan en frituur ze circa 30 seconden.
- Laat de frieten uitlekken en breng op smaak met zout.
- Serveer de gefrituurde vis met de frieten.