Recept
« Terug naar recepten
Flan van ricotta-Parmezaan en paprikasalsa met geroosterd brood
PT50M
Flan van ricotta-Parmezaan en paprikasalsa met geroosterd brood
Een heerlijk flan van ricotta-parmezaan en paprikasalsa met geroosterd brood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flan van ricotta-Parmezaan en paprikasalsa met geroosterd brood te bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 150°C. Klop de ricotta op met de Parmezaanse kaas, de eieren, de room, het maïszetmeel, nootmuskaat, peper en zout. Boter individuele vormpjes in en giet hierin het deeg. Bak 25 min in de oven. Controleer de garing met een brochetteprikker, die moet droog uit de flan komen.
- Maak de salsa. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in kleine blokjes. Giet 5 el olijfolie in een pan en bak de paprikablokjes met de knoflook, de laurier, de korianderzaadjes, de rozemarijn, peper en zout en het sap van een halve citroen. Laat 20 min garen op een zacht vuur, haal van het vuur en laat afkoelen op kamertemperatuur. Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie en 1 el citroensap en kruid met peper en zout. Breng de sla op smaak met deze vinaigrette.
- Haal de flans uit de vormen en serveer met de paprikasalsa, de salade en sneetjes geroosterd brood.