Recept
« Terug naar recepten
Flensjes met appel en calvados
PT30M
Flensjes met appel en calvados
Een heerlijk flensjes met appel en calvados recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flensjes met appel en calvados te bereiden
1. Maak flensjesbeslag met de opgegeven ingrediënten. Roer goed glad. Zet het een kwartiertje aan de kant.
2. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in blokjes. Bak de appelblokjes goedbruin in de hete boter. Strooi er de rietsuiker en de kaneel over en meng. Blus dan met calvados en laat kort inkoken, zodat de alcohol verdampt.
3. Bak flinterdunne flensjes in een kleine koekenpan, in hete boter. Schep op elk flensje een flinke lepel appeltjes en serveer meteen.
2. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in blokjes. Bak de appelblokjes goedbruin in de hete boter. Strooi er de rietsuiker en de kaneel over en meng. Blus dan met calvados en laat kort inkoken, zodat de alcohol verdampt.
3. Bak flinterdunne flensjes in een kleine koekenpan, in hete boter. Schep op elk flensje een flinke lepel appeltjes en serveer meteen.
willem zegt: