KookJij

Flensjes met sinaasappel

Een heerlijk flensjes met sinaasappel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle bistro
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flensjes met sinaasappel te bereiden

Roer de gezeefde bloem glad in de melk. Voeg er het eitje en de vanillesuiker aan toe. Roer weer goed glad.
Bak in een koekenpannetje, in hete boter of olie, dunne pannenkoekjes.
Schil de sinaasappels en maak de partjes los van het fijne vliesje.
Laat in een pan met dikke bodem de suiker smelten en lichtjes karameliseren. Blus met het sinaasappelsap en schenk er de helft van de likeur bij. Roer goed glad.
Verwarm de flensjes en de sinaasappelpartjes in de saus. Verdeel ze over de borden. Flambeer (eventueel aan tafel) met de rest van de sinaasappellikeur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Wat de opmerking zegt klopt. Het flamberen dient aan tafel te gebeuren en in de pan. En eten met slagroom of een a twee bolletjes vanilleijs ZAAAAAALIG maar denk aan je lijn en cholestorol.

Groetjes