Recept
« Terug naar recepten
Flensjes met sinaasappel
PT20M
Flensjes met sinaasappel
Een heerlijk flensjes met sinaasappel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle bistro
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flensjes met sinaasappel te bereiden
Roer de gezeefde bloem glad in de melk. Voeg er het eitje en de vanillesuiker aan toe. Roer weer goed glad.
Bak in een koekenpannetje, in hete boter of olie, dunne pannenkoekjes.
Schil de sinaasappels en maak de partjes los van het fijne vliesje.
Laat in een pan met dikke bodem de suiker smelten en lichtjes karameliseren. Blus met het sinaasappelsap en schenk er de helft van de likeur bij. Roer goed glad.
Verwarm de flensjes en de sinaasappelpartjes in de saus. Verdeel ze over de borden. Flambeer (eventueel aan tafel) met de rest van de sinaasappellikeur.
Bak in een koekenpannetje, in hete boter of olie, dunne pannenkoekjes.
Schil de sinaasappels en maak de partjes los van het fijne vliesje.
Laat in een pan met dikke bodem de suiker smelten en lichtjes karameliseren. Blus met het sinaasappelsap en schenk er de helft van de likeur bij. Roer goed glad.
Verwarm de flensjes en de sinaasappelpartjes in de saus. Verdeel ze over de borden. Flambeer (eventueel aan tafel) met de rest van de sinaasappellikeur.
Sjourd Janssen zegt:
Groetjes