Recept
« Terug naar recepten
Foie de veau au balsamico
PT40M
Foie de veau au balsamico
Een heerlijk foie de veau au balsamico recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Foie de veau au balsamico te bereiden
DRESSING:
Doe de balsamico-azijn, de fond, de witte wijn en de maisolie in een kommetje.
Roer dit mengsel goed door elkaar en breng de dressing op smaak met zout en versgemalen peper.
Bewaar de dressing op kamertemperatuur.
BEREIDING:
Was de ijsbergsla zorgvuldig en droog deze met de slacentrifuge.
Houd de 5 mooiste blaadjes sla apart en snijd de rest in julienne.
Bestrooi de kalfslever met zout en versgemalen peper en bestuif deze daarna met een beetje bloem.
Bak de lever rosé op een zacht vuur in een mengsel van hete maisolie en boter.
Breng een pannetje water aan de kook en blancheer hierin de gesnipperde sjalotjes gedurende ca 1 min.
Spoel de sjalotjes hierna direct af met koud stromend water.
Doe de dressing in een sauspan, verwarm deze, MAG NIET KOKEN, en voeg de sjalotjes en de bieslook toe.
Leg de 5 achtergehouden blaadjes ijsbergsla op warme borden.
Vul de bladen met ijsberg julienne en leg hierop de gebakken kalfslever.
Giet tenslotte de warme dressing eroverheen.
Doe de balsamico-azijn, de fond, de witte wijn en de maisolie in een kommetje.
Roer dit mengsel goed door elkaar en breng de dressing op smaak met zout en versgemalen peper.
Bewaar de dressing op kamertemperatuur.
BEREIDING:
Was de ijsbergsla zorgvuldig en droog deze met de slacentrifuge.
Houd de 5 mooiste blaadjes sla apart en snijd de rest in julienne.
Bestrooi de kalfslever met zout en versgemalen peper en bestuif deze daarna met een beetje bloem.
Bak de lever rosé op een zacht vuur in een mengsel van hete maisolie en boter.
Breng een pannetje water aan de kook en blancheer hierin de gesnipperde sjalotjes gedurende ca 1 min.
Spoel de sjalotjes hierna direct af met koud stromend water.
Doe de dressing in een sauspan, verwarm deze, MAG NIET KOKEN, en voeg de sjalotjes en de bieslook toe.
Leg de 5 achtergehouden blaadjes ijsbergsla op warme borden.
Vul de bladen met ijsberg julienne en leg hierop de gebakken kalfslever.
Giet tenslotte de warme dressing eroverheen.